Mlečna cesta

Sistem sledljivosti od kmetije do izdelkov Zelene Doline

Mlečna cesta je projekt s katerim si v Mlekarni Celeia prizadevamo povezati vse svoje dobavitelje mleka v zanimivo celoto. Gre za več kot 1000 izključno slovenskih kmetij, ki so vključene v sistem sledljivosti, kar kupcem omogoča, da sledijo izvoru surovine v izdelkih, vse do kmetije, ki je mleko pridelala.

Mlekarna Celeia je prva slovenska mlekarna, ki kupcem na spletu ali prek mobilne aplikacije »Izvor by origin Trail« omogoča sledljivost mleka v svojih izdelkih blagovne znamke Zelene Doline.

Sledi izvora izdelkov Zelene Doline vodijo do več tisoč slovenskih kmetij

Več kot tisoč slovenskih kmetij Mlekarni Celeia prodaja surovo mleko najvišje kakovosti. Sodelovanje zaznamujejo zaupanje, strokovnost in pripadnost.

Sledi izvora se pričnejo na odkupnem mestu, na kmetiji ali v zbiralnici. Rakunovi iz Trnave pri Gomilskem, Lukmanovi iz Tabora, Satlerjevi iz Polzele in Pečečnikovi iz Arnač so le majhen, a izjemno ponosen del dobaviteljev mleka Mlekarne Celeia. Nekateri od njih na kmetijo gledajo kot na tehnološko napredno podjetje, v katerem ne zmanjka prostora za povezanost družine. Drugi v njej negujejo pristno sožitje z naravo, živalmi in skupnostjo, v kateri prebivajo. Vsem dobaviteljem mleka Mlekarni Celeia pa sta skupna zavezanost k pridelavi kakovostnega mleka ter upoštevanje smernic certifikata Brez GSO – pridelano/proizvedeno brez gensko spremenjenih organizmov.

Sledljivost se od kmetij ali zbiralnic ohranja vse prek prevzema mleka v mlekarni, predelave skozi proizvodni proces in skladiščenja, do prodaje mlečnega izdelka kupcu. Bodite radovedni in preverite izvor in sledljivost vašega izdelka Zelene Doline.