Pravila in pogoji uporabe

Avtorske pravice

Spletno mesto Mlečna cesta je v lasti Mlekarne Celeia d.o.o. (v nadaljevanju: Mlekarna Celeia). Vse informacije in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

Reproducira se jih lahko izključno v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Na vsaki reprodukciji (kopiranje, reprodukcija, objava, prenos) mora biti kot vir navedena Mlekarna Celeia.

Pogoji uporabe aplikacije za preverjanje izvora surovin

Spletno mesto omogoča povezavo do aplikacije za preverjanje izvora surovine v končnem izdelku Mlekarne Celeia s pomočjo posebne kode, vtisnjene na izdelku. Uporabniki v predvideno polje za vnos vpišejo kodo iz izdelka in aplikacija prikaže kmetijo(e), na kateri je bilo mleko pridelano.

Prepovedana je uporaba kakršnihkoli računalniških kod, škodljivih programov ali česarkoli, kar bi lahko motilo, onesposobilo, škodovalo ali omogočilo zlorabo aplikacije.

Omejitev odgovornosti

To spletno mesto je bilo oblikovano z namenom omogočiti splošne informacije o dobaviteljih Mlekarne Celeia, sledljivosti surovin, ki jo zagotavlja Mlekarna Celeia in o projektu Mlečna cesta. Poleg tega vključuje aplikacijo za preverjanje izvora surovin v izdelkih Mlekarne Celeia. V Mlekarni Celeia ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za (ne)delovanje te aplikacije, za (ne)resničnost podatkov, ki jih posredujejo uporabniki ali za nedelovanje spletne storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve.

Vse vsebine spletnega mesta so informativnega značaja. V Mlekarni Celeia ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršno koli škodo, ki bi bila uporabniku spletnega mesta povzročena kot posledica uporabe informacij na spletnem mestu. Pridržujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

Z vzdrževanjem vsebin spletnega mesta bomo skušali zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamčimo in ne prevzemamo odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Pridržujemo si pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani (v celoti ali delno) brez predhodnega opozorila in ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Varovanje zasebnosti

V Mlekarni Celeia se zavezujemo, da bomo varovali zasebnost uporabnikov spletnega mesta. Na spletnem mestu Mlečne cesta ne zbiramo osebnih podatkov uporabnikov, zbirajo se le anonimni podatki za potrebe spletne analitike.

Za spletno analitiko uporabljamo orodje Google Analytics, ki ga je izdelala družba Google, Inc. (“Google”) in je namenjeno spremljanju in analiziranju obiska tega spletnega mesta. Google Analytics uporablja t.i. piškotke, ki so v obliki besedilnih datotek naloženi na vaš računalnik in spletnemu mestu omogočajo analizo njegove uporabe. Informacije o vašem načinu uporabe tega spletnega mesta bodo skupaj z vašim IP naslovom prenesene in shranjene na Googlovih strežnikih v Združenih državah Amerike.

Google bo te informacije uporabljal z namenom ocenjevanja uporabe spletnega mesta, pripravo poročil o aktivnostih spletnega mesta za lastnike spletnega mesta in za zagotavljanje ostalih storitev povezanih z aktivnostmi spletnega mesta in spletno uporabo. Google te informacije lahko posreduje tudi tretjim osebam, kot je to zakonsko zahtevano oziroma, ko tretje osebe obdelujejo podatke v Googlovem imenu. Google vašega IP naslova ne bo povezoval z nobenimi drugimi podatki, ki jih poseduje. Uporabi piškotkov se lahko izognete s pomočjo posebnih nastavitev v vašem spletnem brskalniku, vendar tovrstne nastavitve lahko onemogočajo pravilno in popolno delovanje spletnega mesta. Z uporabo/obiskom tega spletnega mesta izjavljate, da se strinjate, da se podatki o vaši uporabi zbirajo in obdelujejo na zgoraj opisan način.

Ker obstajajo na spletnem portalu določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z družbo Mlekarna Celeia, Mlekarna Celeia ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Podrobnejše informacije o piškotkih

Ko uporabnik brska po spletnem mestu, brska anonimno, kar je v skladu z varovanjem zasebnosti in osebnih podatkov. Podatki o uporabi spletnega mesta ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov in jih Mlekarna Celeia uporablja zgolj z namenom izboljšanja uporabe spletnega mesta.

Informacije o uporabi spletnega mesta zbiramo s piškotki. Piškotek je niz znakov, ki ga brskalnik uporabnika lahko trajno shrani na njegovem računalniku. Vanj se shranjujejo podatki in izbire o obiskih posameznih spletnih mest. Spletna mesta uporabijo piškotke vsakič, ko jih uporabnik obišče, tako da shranijo njegov edinstveni identifikator in podatke za namen statistične obdelave (spletne strani, iz katerih je prišel na spletno mesto Mlečna cesta, čas in trajanje obiska, obiskane spletne strani na spletnem mestu Mlečna cesta in druge podatke, ki niso osebne narave) v zaščiten piškotek, ki se začasno shrani na njegovem računalniku.

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.

Ob prvem obisku spletnega mesta je uporabnik seznanjen z uporabo piškotkov in povabljen k temu, da poda soglasje za namestitev piškotkov. S soglasjem se šteje, da uporabnik daje osebno privolitev v uporabo in obdelavo podatkov, zbranih s piškotki.